Vigtigt viden når du er i udlandet

Denne artikel indeholder sponseret links

Inden man skal rejse til udlandet, er det altid en god idé, at man sætter sig ind i det pågældende lands regler og love. Det er nemlig ikke sikkert, at det er de samme regler som gør sig gældende, som dem vi ser i Danmark.

Kender du f.eks. reglerne på området omkring kørekort? Der er mange danskere der tror, at man blot kan bruge sit danske kørekort i udlandet, hvis man f.eks. skal ud at leje en bil. Det er dog ikke helt rigtigt. Der er nemlig nogle lande, som kræver at man har et IDP. Et IDP er et internationalt kørekort, som ikke erstatter det almindelige kørekort, men som fungerer som et dokument, der oversætter dit kørekort.

Dette kørekort kan dog ikke bruges alene. Der skal du kunne identificere dig sammen med nogle af de officielle dokumenter. Det kan f.eks. være dit pas.

Hvorfor bruger man det så?

Grunden til at nogle lande kan spørge om dette er, at dit danske kørekort vil blive oversat til det sprog, som du skal bruge i det land du er i. På den måde sikrer man, at det kan læses i alle lande, som man befinder sig i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *